• Maastricht - Roermond - Venlo - Eindhoven
 • 06 5343 8728

 • JE WERK
  VAN VANDAAG
  GOED DOEN...

 • ...IS EEN FANTASTISCHE START
  VOOR MORGEN.

 • JE WERK
  VAN VANDAAG
  GOED DOEN...

 • ...IS EEN EXCELLENTE
  START VOOR MORGEN.

 • Outplacement Outplacement
  Outplacement

  Mobiliteitsexperts die uw personeel zo snel en efficiént mogelijk voor u willen herplaatsen.

 • Re-integratie & Verzuimmanagement Re-integratie & Verzuimmanagement
  Re-integratie & Verzuimmanagement

  Ondersteuning en professionele begeleiding 1e en 2e spoor

 • Loopbaanscan Loopbaanscan
  Loopbaanscan

  Onderzoek van competenties en vaardigheden van de medewerker: Waar liggen de échte kansen voor de werknemer binnen de arbeidsmarkt?

 • Jobmarketing Jobmarketing
  Jobmarketing

  Jezelf vermarkten naar de arbeidsmarkt. Alle beschikbare instrumenten inzetten op de arbeidsmarkt.

Outplacement

Missie van Thans Consultancy is dat werknemers aan het werk komen én aan het werk blijven.
Het langer doorwerken tot 67 jaar staat voor de deur, mits u 'bij' blijft door te leren en rouleren. Thans Consultancy adviseert over het inzetten van de transitievergoeding, en biedt HR dienstverlening gericht op inzetbaarheid en mobiliteit van uw werknemer.

Transitievergoeding? Vermijd btw- en loonbelasting

Als u vertrekt bij uw werkgever en u krijgt een transitievergoeding mee, is het raadzaam (een deel daarvan) te investeren in je loopbaan.
Als u besluit uw transitievergoeding aan uzelf uit te laten keren om vervolgens later te gaan kijken naar van-werk-naar-werk begeleiding en / of opleiding, doet u uzelf fors (tot wel 50%) te kort. Want door het niet meteen goed te regelen, betaalt u onnodig veel belasting over die essentiële investering:

 1. Ten eerste kunnen de meeste werkgevers de btw verrekenen. Dat scheelt 21%.
 2. Ten tweede betaalt u over uw transitievergoeding loonbelasting. U betaalt bij een transitievergoeding al gauw een behoorlijk deel (tegen de 50%) van die vergoeding aan de fiscus. U kunt dit later via de inkomstenbelasting onder bepaalde voorwaarden wel terugkrijgen, maar dat is achteraf en u betaalt altijd €250,- zelf. * Dus neem begeleiding- en of opleidingskosten direct mee in uw transitievergoeding of onderhandelingen daarover, dat scheelt u geld.

* U mag studiekosten en andere scholingsuitgaven aftrekken onder de volgende voorwaarden:
U of uw fiscale partner maakten de kosten voor uw studie of die van uw fiscale partner. Kosten voor de studie van uw kind mag u niet aftrekken.

 • De opleiding of studie was gericht op uw (toekomstige) beroep.
 • Er was sprake van een leertraject. Hierbij doet u kennis op onder begeleiding of toezicht.
 • Uw totale kosten min eventuele vergoedingen waren hoger dan de drempel van € 250. De kosten boven de drempel mag u aftrekken. Het bedrag dat u mag aftrekken als studiekosten en andere scholingsuitgaven na vermindering van de drempel, is maximaal € 15.000. Er geldt geen maximaal bedrag of een hoger maximaal bedrag in bepaalde situaties (zie Maximum aftrek studiekosten).
 • Informatie over belastingvoordeel voor particulieren vindt u op de website van de Belastingdienst: LINK
 • Regel de investering in uw loopbaan bij vertrek met uw oude werkgever! Daar is de transitievergoeding voor bedoeld en het scheelt u geld.

Transitievergoeding biedt kansen voor mobiliteit!

Wanneer de transitievergoeding slim wordt ingezet kan deze de arbeidsmobiliteit vergroten. En dat is gunstig voor werknemers én werkgevers.
De transitievergoeding is volgens critici vooral een enorme lastenverhoging voor werkgevers. De negatieve berichtgeving over de wetswijziging zorgt voor veel onrust. Maar werkgevers kunnen de vergoeding ook in hun voordeel inzetten, bijvoorbeeld om het draagvlak voor veranderingen te vergroten of de doorstroom van personeel te bevorderen.

Sneller een nieuwe baan!

Het is gemakkelijker om vanuit een baan een andere baan te vinden, dan om als werkzoekende aan de slag te komen. Hoe eerder iemand op zoek gaat, hoe groter de kans op een nieuwe baan. Bij dreigend ontslag, bijvoorbeeld in het geval van een op handen zijnde reorganisatie, kunnen werkgevers en werknemers (slim) hierop inspelen door alvast stappen te zetten die de kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Kosten voor scholing en begeleiding van werk naar werk in het jaar voorafgaand aan het ontslag kunnen worden afgetrokken van de transitievergoeding, mits daarover goede afspraken zijn gemaakt met de werknemer

Thans Consultancy gespecialiseerd in outplacement

Thans Consultancy werkt voor werkgevers en werknemers en is al jaren specialist op het gebied van outplacement, loopbaan-begeleiding en verborgen (nog niet gepubliceerde) vacatures.

Maatwerk in transitie- en outplacement-trajecten

Thans Consultancy biedt altijd maatwerk. Wij helpen kandidaten weer zo snel mogelijk in werk elders te hervatten, maar dat doen we wel zorgvuldig. Een nieuwe baan moet immers duurzaam zijn. Leren van eerdere ervaringen en keuzes, een gedegen heroriëntatie en bewuste loopbaankeuzes maken voor de toekomst, gericht solliciteren en een pragmatische- en intensieve bemiddeling vormen de basis van het succes van Thans Consultancy.

Maak vrijblijvend kennis met Thans Consultancy

Outplacement brengt meestal veel vragen met zich mee, vaak begint dit al met het maken van de vaststellings- overeenkomst. Wat neem je daar in op, welke juridische gevolgen zijn mogelijk en hoe verhoudt het outplacementtraject zich tot een uitkering van het UWV? Daarnaast zijn er vaak vragen over weer solliciteren, de huidige arbeidsmarkt en iemand zijn of haar mogelijkheden daarop. Thans Consultancy heeft daar veel ervaring in. Tijdens een oriënterend gesprek luisteren wij goed naar uw wensen en verwachtingen, geven wij antwoord op vragen en krijgt u een beeld van wat wij voor u kunnen betekenen. Onze Mobiliteitsexperts en Loopbaanexperts staan u graag te woord !

Bent u werknemer of werkgever en hebt u belangstelling voor re-integratie en outplacement? Neem dan contact op met Thans Consultancy. Wij informeren u graag vrijblijvend over de verschillende mogelijkheden op het gebied van re-integratie en outplacement. Bel voor meer informatie of maak een afspraak voor een oriënterend gesprek:

Ons netwerk

Onze loopbaan- en outplacementadviseurs beschikken over een jarenlange ervaring op hun vakgebied en hebben een echte passie voor hun vak. Maar dat niet alleen, ook hebben zij toegang tot sterke netwerken in alle relevante sectoren. Wij hebben een uitstekend netwerk en zijn vaak bij de bron vertegenwoordigd !

Verborgen vacatures

Ons uitgebreide netwerk zorgt er voor dat wij vaak eerder toegang hebben tot stille of verborgen vacatures. Met jobsearch en interne contacten bij de bron, zijn wij in staat vacatures in een zo vroeg mogelijk stadium te vinden waardoor er vaak minder concurrentie is van andere kandidaten.

Eigen testcentrum

Thans Consultancy beschikt over een eigen testcentrum waarin een groeiend aantal online testen beschikbaar zijn, waaronder de beroepskeuzetest, verschillende competentietesten, interessetesten en assessments.

Inzet transitievergoeding

Sinds de invoering van de Wet Werk & Zekerheid ontvangt een ontslagen medewerker een transitievergoeding in plaats van een ontslagvergoeding. Deze transitievergoeding bedraagt een derde maandsalaris per gewerkt jaar indien het dienstverband niet langer duurde dan 10 jaar. Voor de jaren dat het dienstverband langer duurde ontvangt de medewerker een half maandsalaris per gewerkt jaar. De maximum transitievergoeding bedraagt € 76.000 of een jaarsalaris wanneer het jaarsalaris hoger was dan € 76.000.
Voor 50-plussers die langer dan 10 jaar in dienst zijn bij hun werkgever geldt een (extra) transitievergoeding van 1 maandsalaris over de dienstjaren na hun 50ste. Deze regeling geldt niet voor MKB-bedrijven tot 25 werknemers.
De transitievergoeding wordt meestal vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst en kan worden gebruikt voor outplacementbegeleiding, al dan niet in combinatie met een opleiding. Thans Consultancy adviseert werknemers bij de inzet van hun transitievergoeding en desgewenst ook bij het opstellen van de vaststellingsovereenkomst.

Outplacement begeleiding vanuit sociaal plan

Als een werknemer ontslag krijgt via een sociaal plan, kan outplacement een onderdeel zijn van het sociaal plan. Het sociaal plan biedt een pakket maatregelen om de werknemer financieel te ondersteunen na zijn ontslag en te begeleiden naar een nieuwe baan bij een andere werkgever. Doorgaans betaalt de werkgever de kosten voor het outplacementtraject. Thans Consultancy kan zowel de werkgever als de individuele werknemer adviseren en bijstaan in een optimale uitvoering van het sociaal plan.