• Maastricht - Roermond - Venlo - Eindhoven
 • 06 5343 8728

 • JE WERK
  VAN VANDAAG
  GOED DOEN...

 • ...IS EEN FANTASTISCHE START
  VOOR MORGEN.

 • JE WERK
  VAN VANDAAG
  GOED DOEN...

 • ...IS EEN EXCELLENTE
  START VOOR MORGEN.

 • Outplacement Outplacement
  Outplacement

  Mobiliteitsexperts die uw personeel zo snel en efficiént mogelijk voor u willen herplaatsen.

 • Re-integratie & Verzuimmanagement Re-integratie & Verzuimmanagement
  Re-integratie & Verzuimmanagement

  Ondersteuning en professionele begeleiding 1e en 2e spoor

 • Loopbaanscan Loopbaanscan
  Loopbaanscan

  Onderzoek van competenties en vaardigheden van de medewerker: Waar liggen de échte kansen voor de werknemer binnen de arbeidsmarkt?

 • Jobmarketing Jobmarketing
  Jobmarketing

  Jezelf vermarkten naar de arbeidsmarkt. Alle beschikbare instrumenten inzetten op de arbeidsmarkt.

Onze kracht ligt bij arbeidsmobiliteit. We helpen u graag door het delen van onze kennis, de inzet van (tijdelijke) expertise en het begeleiden van werk naar werk.

Kennis delen

We delen graag onze kennis en ervaringen omtrent reorganiseren, inrichten van een mobiliteitscentrum en toepassen van een Sociaal Plan. We hebben veel ervaring opgedaan bij meerdere opdrachtgevers en kunnen uitstekend adviseren over de best practices. Zo kunnen we u verder helpen met uw uitdagingen.

Expertise aanbieden

Reorganiseren is een grote belasting voor een organisatie. Wij bieden een netwerk van alle specialisten die hierbij nodig zijn, zoals outplacement- en mobiliteitsadviseurs, trainers en projectmanagers. En we kunnen u adviseren op het gebied van communicatie en arbeidsjuridische zaken. Dit alles bieden ook we aan als totaal concept: een mobiel mobiliteitscentrum waarmee u alle expertises direct in huis haalt.

Van werk naar werk begeleiden

Onze aanpak is altijd maatwerk, zowel bij individuele trajecten als grote reorganisaties. Ieder individu heeft nu eenmaal een andere behoefte of vraag. De arbeidsmarkt staat in onze aanpak altijd centraal. Met als resultaat een duurzame oplossing voor werknemer en werkgever.

Waar we voor staan

Beweging in organisaties en op de arbeidsmarkt: dat is wat ons bezig houdt. Voor individuen omdat ze op zoek moeten naar een nieuwe baan en voor organisaties omdat ze anders moeten organiseren.

_

Wil je meer uit de talenten en capaciteiten van je medewerkers halen en de vertrekratio verlagen? Dan kan een intern mobiliteitsbeleid je daarbij helpen.

Het zorgt ervoor dat getalenteerde medewerkers beter kunnen doorstromen en zich voor langere tijd aan het bedrijf binden.
Maar hoe kan je interne mobiliteit stimuleren? Niet iedereen heeft immers een helder beeld van de eigen ontwikkelingsmogelijkheden. De interne doorstroming kan dan op diverse manieren worden geprikkeld, bijvoorbeeld door goede opleidings- en omscholingsmogelijkheden te bieden. Medewerkers hebben ook eerder vertrouwen in een andere interne baan, als er een goede ‘on the job’ training wordt gegeven. En stel dat een medewerker onzeker is over de slagingskans binnen de interne nieuwe baan, dan kan een terugkeergarantie zekerheid bieden.

Interne mobiliteit stimuleren de do's;

Vermijd weerstand

Het opzetten van een intern mobiliteitsbeleid kost nu eenmaal tijd en geld. Om weerstand tegen deze investeringen te voorkomen, is het belangrijk de positieve effecten zichtbaar te maken. Positieve effecten zijn onder andere besparingen op recruitment, hogere tevredenheid van medewerkers (waardoor het ziekteverzuim daalt) en een lagere vertrekpercentage. Deze factoren verhogen de omzet per medewerker.

Voorkom taboe’s

Niet iedereen voelt zich vrij om intern te solliciteren. Mensen kunnen bijvoorbeeld bang zijn voor afwijzing of negatieve reacties van collega’s. Door de dialoog aan te gaan en open te communiceren over interne carrièremogelijkheden, kun je dit soort reacties vermijden. Breng daarom interne carrièremogelijkheden regelmatig ter sprake tijdens assessments, feedback-, en functioneringsgesprekken.

Stimuleer managers door beloningsinstrumenten

Zet beloningsinstrumenten in om managers die goed presteren op het gebied van interne mobiliteit, te complimenteren. Bijvoorbeeld met een oprecht compliment, een bonus of promotiemogelijkheden. Dit voorkomt minder goede prestaties van managers die niet volledig aangehaakt zijn.